miércoles, 1 de diciembre de 2010

Scartch

Avui em pogut apendre a utilitzar lScratch, aquest és un programa que ens permet crear diàlegs entre dos personatges, i també ens permet crear jocs.
És un programa similar al logo, nosaltres donarem instruccions a l'ordinador i ell les seguirà,
això ens permetrà aprendre a fer quadrats cercles,etc.

Per a fer que el ninos es mogui anirem a control i arrosegarem les opcions de moviment a la banda central, també arroseguiarem la bandareta verda a la banda central, per a fer que el nino al clicar aquesta opció es mogui.

Construim un diàleg amb l'Scratch


Per construir un diàleg amb l'Scratch seguirem els passos següents:
Primer anem a aspecte, pestanya situada a la banda superior esquerra, clicarem a la frase que posa digués hola durant dos segons i canviarem el sentit de la frase i posarem: Quines són les vocals durant dos segons. Aquesta frase variada la arrosegarem fins al panell central.

Després anem a control i posem sobre la frase al premer la bandereta que posarem al quadrat central.

A la banda esquerra sota el dibuix de l'animal Sctach clicarem a la pestanya on indica " nova animació".

Escollim la carpeta animals i escollirem un animal.

Això farà que en el recuadre on abans només trobavem l'Scartch ara tinguem dos animals seleccionats.

Tenint el segon animal seleccionat clicarem la pestanya situada a la banda superior dreta , aspecte, i seleccionarem la frase digues hola durant dos segons que canviarem per digues "a" durant dos segons.

Cliquem la opció control i seleccionarem la frase al premer la tecla- ; aquí posarem al premer la tecla"a"

Aquestes frases les arrosegarem a la banda central i ho farem amb la resta de vocals per tal que el nostre segona animal pugui anar dient les lletres.

Per fer que el gat mioli clicarem la pestanya situada ala banda superior esquerra primera columna fila tres "sons" opció que posa soroll d'animals i buquem el soroll del gat. Arrossegarem aquesta opció a la banda central .

Anirem a la opició control cituada a la banda superior esquerra i seleccionarem la opció " al premer animació 1 que arrossegraem a la banda central.

Això ho farem tenint el gat seleccionat.

Per afegir el so d'algun instrument farem el següent:

Anirem a la pestanya sons clicarem la frase i on posa fitxa d'instruments i escollirem l'instrument i també la opció de toca la nota durant ... aquestes frases les arrosegarem a la banda central.

Després anirem a control i seleccionarem la opció al premer la tecla ... que també arrosegarem a la banda central.

Per públicar-ho a internet anem a la banda superior i cliquem la pestanya que posa comparteix.

Ens sortirà un recuadre que ens demanarà que indiquem el nom d'usuari i la contrasenya, per això, abans de poder compartir el progecte haurem de crear-nos un compte.

Per fer-ho clicarem a la opció crear un compte situada al recuadre que ens ha sortit previament, concretament sota de la pestanya de la opció "nom usuari". Al clicar-ho ens portarà a a una pàgina web on haurem d'omplir algunes qüestions com per exemple: el nom el país etc.

Un cop fet això podrem omplir els recuadres i compartir el progecte.

Si ens volem baixar el programa anar a la pàgina del meu compte de Scratch suport i cliquem a Down Load.

Aquesta sessió ens ha servit per apendre com anava l'Scratch i també em pogut veure que és aquest programa, aquest programa és un programa educatiu basat en el mètode educatiu lliure descoberta , ja que aquí el nen podrà anar aprenen segons les accions que realitzi.

Scratch Project

No hay comentarios:

Publicar un comentario