sábado, 25 de diciembre de 2010

Què és la veu per a nosaltres

A classe em vist un Power Point sobre la importància de la bona posició corporal que em de tenir, sobretot alhora de parlar.


Per fer una definició del que és la veu podem dir que és:

  1. Un suport de comunicació
  2. Expressió del ser
  3. Eina de treball ( vehicle i referent)
  4. Un instrument fràgil

Per tenir una bona veu i no tenir problemes haurem d'adoptar una postura corporal correcta, sobretot si parlem de cara el públic durant molta estona. La posició correcta a adopta serà la següent:

  • Ens hem de col·locar amb els genolls mínimament flexionats; la esquena recta i el coll recta ( per a tenir les cavitats obertes).

Un petit canvi en el cos farà canviar la veu, per tant, podem dir que la qualitat de la veu dependrà de la postura adoptada. Això passa ja que la zona cervical està molt connectada amb la laringe.

Aquesta sessió m'ha permès recordar que la nostra veu és un instrument molt important, sobretot per als mestres, és l'eina de comunicació i per tant, l'eina que tindrem per a transmetre aprenentatge. La nostra veu ens la hem de cuidar i això ho podem fer bàsicament adquirint una posició corporal correcta alhora de parla en públic.

A classe de musica també vam parlar de la veu i les diverses estratègies que havíem de seguir per tenir-ne cura també vam comentar que actualment hi ha més problemes de veu .

Vam veure que :

La veu és l’instrument més bonic però també el més difícil de tocar ( Richard Strauss)

És l’element que suposa el principal mitjà de comunicació humana.

La nostra veu es forma gràcies a l’acció coordinada i inseparable de quasi tot el nostre cos.

És el resultat de la vibració de les cordes vocals posades en moviment per l’aire expulsat pels pulmons en passa per la laringe.

La veu es forma a nivell de la laringe. De la llargada de les cordes vocals i la seva tensió depèn l’altura de la veu.

Les cavitats nassals i bucal fan de caixa de ressonància i donen timbre a la veu.

Actualment, la societat, cada vegada més sorollosa està veient augmentar any rere any, els problemes relacionats amb la veu. El 5% de la població espanyola pateix d’un trastorn de la veu que requereix la intervenció d’un otorrino “ La franja d’edat en els quals són més freqüents esl trastorns de veu es situa entre els 25 i els 45 anys lleugerament superior a les dones.

Els professors de col·legi són els professionals més afectats de les difonies, és la causa més freqüent de baixa laboral.

Per això em de tenir cura de la veu i per fer-ho, hem de:

· Evitar el soroll

· No parlar per damunt de les nostres possibilitats ( en general es pot parlar quatre hores i cantar dues)

· Utilitzar bé els recursos vocals

· No fumar

· Mantenir una bona hidratació

· Dormir prou i evitar els crits i les tensions psicològiques

· Evitar la raspera i la tos

· Parlar poc en cas de laringitis

· Bona salut general, exercici i alimentació equilibrada

· Anar a l’otorinolaringòleg ( les alteracions de la veu que durant més de quinze dies solen reflectir una alteració estructural de les cordes vocals que fins i tot pot portar l’aparició de càncer).

No hay comentarios:

Publicar un comentario